ZONES D'ALT RISC

El IV Pla General de Defensa contra els incendis forestals de les Illes Balears s’emplaça en una realitat en què es preveu que hi haurà incendis cada vegada més extensos, intensos i perillosos.

Aquest Pla sorgeix davant la necessitat d’adaptació a la nova situació existent després de l’aparició de nous elements que incideixen en la planificació de la defensa contra els incendis forestals, com són principalment els nous organismes que intervenen en l’operatiu d’extinció, l’autoprotecció en zones d’interfície urbà-forestal, les innovadores tecnologies d’anàlisi en incendis forestals i la informació de la realitat forestal i de models de combustible del 4t Inventari Forestal Nacional.

El Pla té com a finalitat analitzar el risc d’incendi forestal i planificar les accions de defensa en funció d’aquest risc.

El nivell de risc d’incendi forestal es calcula mitjançant la integració de tres factors: la perillositat potencial, la importància de protecció i la dificultat d’extinció, de tal manera que es pugui obtenir una descripció quantitativa de la realitat territorial en relació als incendis forestals i establir una zonificació que permeti discriminar les diferents àrees de defensa prioritària. Aquesta zonificació ha de pretendre que es presti atenció màxima a les àrees que presenten una major probabilitat de veure’s afectades per un incendi i que tinguin una major necessitat de protecció per la qualitat i vulnerabilitat dels seus valors.

Les ZAR

Les Zones d’Alt Risc (ZAR) són aquelles àrees que presenten un risc alt, molt alt o extrem. Així, es declaren com a ZAR 180.631 ha localitzades de la següent manera:

65,3%

Mallorca

17,6%

Menorca

15,7%

Eivissa

1,4%

Formentera

Mapa de les Zones d'alt Risc

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...