ACTIVITATS FORESTALS

La Xarxa Forestal promou activitats per sensibilitzar en els valors i la importància dels boscos i fomentar la cultura del risc d’incendi forestal (prevenció i autoprotecció). Aquestes iniciatives s’impulsen des del servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl i de l’Ibanat, amb el suport dels Agents de medi ambient, afavorint la transmissió dels seus coneixements i experiències sobre els espais forestals (alzinars, pinars, ullastrars, garrigues, …) i recolzant iniciatives de defensa del nostre patrimoni forestal.

Objectius:

  • Donar a conèixer els valors dels espais forestals.
  • Millorar la relació de les persones amb el seu entorn forestal.
  • Disminuir el nombre d’incendis augmentant la cultura del risc d’incendi.

Requisits per participar

  1. Emplenar la sol·licitud d’activitat
  2. La Xarxa contactarà amb el sol·licitant per concretar les condicions i la data de l’activitat.

Les activitats són gratuïtes però el grup que participa adquireix un compromís de difusió de les accions realitzades sobre la temàtica forestal dins el seu àmbit local per tal d’ajudar a la tasca de sensibilització de la població.

Xerrades
Actualitat forestal que arriba en format de xerrades amb imatges de suport. Completen moltes vegades les accions sobre el territori que s’organitzen amb grups d’acció.
Els temes són diversos i s’adapten als esdeveniments (temporals, incendis forestals, etc.) que afecten als nostres boscos.

Tallers
Activitats pràctiques amb el suport de materials forestals i d’imatges que expliquen els perquès del funcionament del bosc i aspectes de la gestió forestal.

Reforestacions
A la tardor i començament d’hivern organitzem reforestacions amb planta autòctona en zones que han patit una alteració sigui per incendi, tempesta o degradació de la vegetació.

Jardins forestals
Plantació d’espècies autòctones produïdes en el CEFOR-Menut en espais públics (escoles, zones municipals, etc.) i experimentació de la jardineria sostenible.

Visites al CEFOR-Menut
A la finca pública de Menut les opcions de visites són moltes, unes van lligades al treball del banc de llavors i viverisme i les altres al coneixem dels boscos de les illes Balears i en especial a l’alzinar.

Visites al CEFOR-Caseta des bosc
A la Caseta del bosc i al alzinar dels voltants s’organitzen activitats d’observació i recerca així com jocs per a millorar el coneixement i l’apreci als boscos de les illes Balears.

Visites als mitjans d’extinció d’incendis forestals
Mostrar com treballen els mitjans d’extinció aeris i terrestres

Visites o jornades forestals
Posar en valor les zones forestals i la seva gestió

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...