ÚS DEL FOC

El Decret 125/2007 regula l’ús de foc i de les activitats susceptibles d’incrementar el risc d’incendi forestal a les Illes Balears, i estableix, amb caràcter general, que l’època de perill d’incendis forestals és el període comprès entre l’1 de maig i el 15 d’octubre, ambdós inclosos. En època de perill està prohibit fer foc en terreny forestal i a menys de 50 m de terreny forestal.


Calendari d'ús del foc

BONES PRÀCTIQUES

Aquestes són les condicions que hem de complir per fer un ús del foc responsable:

  1. Les cremes s’hauran de realitzar sempre en absència de vent. Preferentment al matí.
  2. El foc haurà de ser contínuament vigilat, mantenint-se localitzat sempre que sia possible a través del telèfon de contacte indicat a la sol·licitud i sense poder deixar el lloc de crema fins que aquest quedi completament apagat.
  3. Es disposarà de mitjans preparats per una ràpida intervenció que permetin sufocar qualsevol conat d’incendi que es pugui produir.
  4. Les activitats amb maquinària seran preferentment al matí. S’han d’evitar els dies de vent, i els dies més secs i calurosos.
  5. El metall de la maquinària pot colpejar amb pedres i produir espurnes. S’ha d’estar alerta.
  6. Els punts calents de cotxes, maquinària agrícola, segadores, etc,. han d’estar allunyats de material vegetal fi i sec.

En aquelles cremes on es necessiti un autorització administrativa, abans de la crema, s’haurà de comunicar al SEIB – 112 – l’hora de començament i l’hora prevista de finalització d’aquesta.

Cal tenir en compte que en cas que s’atorgui una autorització, aquesta pot resultar en suspens per fenòmens meteorològics adversos o altres circumstàncies rellevants que puguin incidir en el risc d’incendi forestal (Resolució CMA de 28/10/09- BOIB num. 168 de 19/nov/09).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...