Xarxa constituïda per grups de persones de diferents àmbits que treballen amb l’objectiu comú de mantenir els valors i les funcions dels espais forestals de les Illes Balears.
La Xarxa Forestal:
Aquesta iniciativa, va néixer a l’àmbit de l’administració autonòmica.
La Xarxa Forestal actua com un lloc de trobada, un laboratori d’idees i de recerca d’estratègies per a millorar la conservació i el desenvolupament sostenible dels boscos.
El futur dels espais forestals depèn de la implicació de tota la societat. Molts dels problemes que pateixen els boscos s’han de resoldre impulsant bones pràctiques i potenciant el món rural i forestal.
Xarxa Forestal és un teixit de fils socials nuats que formen una estructura en la que els col·lectius o entitats que la formen, provenen d’origens diversos (camps acadèmics, professionals de diferents sectors com és el forestal, l’agrícola, el turístic, l’ensenyament, l’oci, etc.) obert a tots aquells col·lectius que tenen com interès comú el coneixement i conservació dels espais forestals.
A l’organització de la Xarxa tothom ocupa un lloc preferent, decideix el seu pla d’actuacions i estableix la velocitat i intensitat de la seva participació. Des de la Conselleria, actuant com Agència Impulsora (AI), es fa el suport necessari a cada grup o entitat per que pugui desenvolupar les seves accions forestals.
Està formada per:
GA: grups d’acció local: centres educatius, grups de voluntaris, associacions juvenils, etc.
ES: entitats de suport: ajuntaments, museus, associacions professionals, etc.
LL: líders locals: persones que en el seu treball o temps d’oci poden liderar accions de la Xarxa.
AI: agencia impulsora; aquesta funció és la que assumeix l’administració autonòmica amb els seus tècnics i treballadors forestals.