ENERGIA VERDA, LA BIOMASSA FORESTAL

La biomassa forestal és la matèria orgànica d’origen vegetal present als diferents ecosistemes forestals ja siga formant part dels arbres, matolls i plantes herbàcies presents o com matèria orgànica morta en procés de descomposició. Com a resultat dels treballs silvícoles planificats que es duen a terme dins un bosc, una part d’aquesta biomassa forestal és extreta i aprofitada com a energia verda alternativa als combustibles fòssils en forma de pèl·let, estella, briquetes, tions o carbó. L’ús de la biomassa forestal presenta nombrosos beneficis mediambientals i econòmics. Per una banda, es tracta d’un producte molt abundant i pròxim a nosaltres, de quilòmetre 0, renovable i amb un balanç neutre en les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera. I, per altra banda, contribueix de manera molt significativa a adaptar els ecosistemes forestals als riscos i impactes als que es veuen sotmesos, com per exemple el risc d’incendi forestal o la vulnerabilitat a situacions de sequera.

Hui en dia, la biomassa forestal és aprofitada, generalment, per produir aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció i, en menor mesura, per generar electricitat. Així mateix aquesta energia d’origen forestal té un preu molt econòmic i estable al llarg del temps en comparació al petroli i altres combustibles fòssils.

La biomassa forestal, a diferència de la resta d’energies renovables, és l’única capaç de produir energia les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any atès que no depèn del vent o el sol per generar energia.

Instal·lació de la caldera municipal de Sant Lluís (Menorca).

Dipòsit d’estella forestal a la caldera municipal de Sant Lluís (Menorca).

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...